Köp- och leveransvillkor

Dessa allmänna villkor är tillämpliga på alla de avtal som du sluter hos Järnkreatören R. Genom att beställa varor på www.jarnkreatoren.se accepterar du de allmänna villkoren. Avtalet upprättas samtidigt som din beställning accepteras. Om du är under 18 krävs målsmans godkännande för att avtalet ska vara giltigt.

BETALNING

Alla priser på www.jarnkreatoren.se är angivna i svenska kronor (SEK), inklusive 25% moms.Vi erbjuder trygga & säkra betalningsmetoder genom Klarna, en elektronisk betallösning för e-handel.

För mer info:

länk till klarna check out

Priser

Totalkostnaden för köpet kommer att anges tydligt innan slutlig beställning och kommer att inkludera samtliga kostnader förenade med köpet, inklusive eventuella porto- och fraktkostnader.

FRAKT OCH LEVERANS

LEVERANSVILLKOR

Vi levererar måndag till fredag med undantag för nationella helgdagar, vid hög belastning kan det ta några dagar extra. Leverans sker endast inom Sverige.

ORDERBEKRÄFTELSE

När vi mottagit och bekräftat din beställning skickar vi snarast en orderbekräftelse till din e-post. Där finns information om din beställning.

Kontrollera alltid din bekräftelse och kontakta oss på kontakt@jarnkreatoren.se snarast om du undrar över något.

Om du önskar ändra en beställning i efterhand tar du kontakt så snart du kan via mail.

FRAKT

Paketet levereras alltid med DHL till ett utlämningsställe i ditt närområde.

OBS! Det är angiven postkod som automatiskt styr till vilken ort paketet skickas, så kontrollera att du angivit rätt postnummer. Så snart paketet anlänt till utlämningsstället får du en SMS-avisering till angivet mobiltelefonnummer som du behöver tillsammans med giltig legitimation vid uthämtning. Du kan även använda ditt försändelse-id tillsammans med giltig legitimation för att hämta ditt paket. Vid omstyrning av paket som skickats fel eller ej hämtats ut pga fel angivna uppgifter debiteras kunden kostnaden. Kontakta oss om du har några frågor så hjälper vi dig.

Kostnader förenade med frakten anges i samband med köpet.

LEVERANS

Normalt ligger vår leveranstid på cirka 3-4 helgfria vardagar efter att ordern har mottagits. Om det uppstår något problem hos oss som innebär att din order inte kan skickas inom utsatt tid hör vi av oss till dig för ytterligare information om ordern. Du får alltid en orderbekräftelse till angiven e-postadress innan vi skickar varorna till dig. Alla våra paket skickas med DHL till ett utlämningsställe i ditt närområde. Paketet aviseras via mobil så det är viktigt att ange ett korrekt, giltigt svenskt mobilnummer. Är ditt paket skadat när du hämtar det, anmäl det genast på platsen.

DRÖJSMÅL I LEVERANS

Vi strävar alltid efter att leverera det som blivit beställt inom utlovad tid men om leveransen av någon anledning skulle dröja ber vi dig att kontakta oss för vidare kommunikation. Om du vill annullera en försenad vara, vänligen kontakta oss.

Järnkreatören R tar inte ansvar för någon som helst skada som uppkommit till följd av att en aviserad leveranstid överskridits.

TRANSPORTSKADOR

Upptäcker du skador på paketet skall du omedelbart anmäla detta till postkontoret eller annan transportör och göra en skadeanmälan. Hämta inte ut ett skadat paket. Upptäcker du inte skadan förrän du öppnat paketet, och skadan är av den art att den kan hänföras till postens eller transportföretagets hantering, skall du kontakta dem och göra en skadeanmälan. Om eventuell tvist med posten eller transportföretaget inte kan lösas, tar du kontakt med oss.

EJ UTHÄMTAT PAKET

För paket som inte hämtas ut debiteras en avgift för outlöst paket på 300 kr. Det motsvarar de kostnader som uppstår för att ta paketet i retur.

ÅNGERRÄTT - BYTEN OCH RETURER

ÅNGERRÄTT

Det är viktigt för oss att du är nöjd med dina varor. Från och med att ditt paket har anlänt till postombudet har du 14 dagars öppet köp, bytes- och returrätt. Vårt villkor är att varan kommer tillbaka i originalskick, d.v.s. att den inte är använd och samt att originalförpackningen bifogas. Självklart har du som kund alltid rätt att öppna förpackningen för att kontrollera att varan fungerar.

Vid utnyttjande av ångerrätten skickar du ett mail till oss på kontakt@jarnkreatoren.se om att du vill utnyttja din ångerrätt. Därefter skickar du tillbaka varan till Järnkreatören R, du som kund står själv för returfrakt och transportrisk. När vi fått tillbaka varan samt korrekt ifylld retursedel och konstaterat att denna är oanvänd och oskadad återbetalas beloppet du betalat för varan.

Lag (2005:59) om distansavtal och avtal utanför affärslokaler innehåller ett antal bestämmelser som begränsar rätten att utnyttja ångerrätten. Järnkreatören R uppmärksammar härmed kunden att enligt 5 § gäller inte ångerrätt om avtalet avser: "en vara som skall tillverkas eller väsentligt ändras efter konsumentens särskilda önskemål eller som annars skall få en tydlig personlig prägel". Exempel är sådana varor som tillverkas efter beställning ”benämns i webbshoppen som en beställningsvara.”

När kunden godkänner våra köpevillkor vid beställning, samtycker kunden till att Järnkreatören R påbörjar fullgörandet av beställningen. Detta innebär att kunden inte har någon ångerrätt från och med den tidpunkt när produkten/produkterna som ovan nämnda exempel har påbörjats i produktion.

OBS! En icke lagerförd vara "beställningsvara" som har börjat produceras enligt er beställning kan inte ändras och går därmed ej att annullera.

SÅ HÄR GÖR DU VID BYTEN OCH RETURER

Kontakta oss först på kontakt@jarnkreatoren.se angående bytet eller returen av din vara. Skicka sedan tillbaka de varor som du vill byta/returnera tillsammans med vår retursedel och en kopia på din orderbekräftelse.

Retursedel, klicka här.

BYTE - SÅ HÄR GÖR DU

  1. Kontakta oss på Järnkreatören R på kontakt@jarnkreatoren.se Vill du göra ett byte till annan vara eller storlek gör du en retur enligt manualen nertill och lägger sedan en ny order i vår webbshop.
  2. Skriv ut returformuläret samt din orderbekräftelse.
  3. Skicka tillbaka varan tillsammans med returformuläret och en kopia på din orderbekräftelse. Tänk på hur viktigt det är att packa varorna som du vill byta på ett sätt att de inte kan gå sönder under transporten. Använd gärna det skyddsmaterial som du mottog i leveransen.  Känner du dig osäker eller har några frågor är du alltid välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig. Om varan blir förstörd eller att vi inte godkänner bytet debiteras du en avgift på 300 kronor.
  4. När vi har mottagit varan och godkänt bytet skickar vi den nya varan till dig. Om den nya varan är dyrare så betalar du mellanskillnaden på klarna innan vi skickar paketet och om den är billigare så justerar vi din faktura alternativt återbetalar mellanskillnaden till ditt bankkonto.

(Obs! Notera att fraktkostnaden vid returer och byten betalas av dig som kund.)

RETUR - SÅ HÄR GÖR DU

  1. Kontakta oss på Järnkreatören på kontakt@jarnkreatoren.se
  2. Skriv ut retursedel som du hittar länkat ovan. Ange gärna orsak till returen under(övrig info).
  3. Skicka tillbaka varan tillsammans med returformuläret och en kopia på din orderbekräftelse. Tänk på hur viktigt det är att packa varorna som du vill byta på ett sätt att de inte kan gå sönder under transporten. Använd gärna det skyddsmaterial som du mottog i leveransen. Känner du dig osäker eller har några frågor är du alltid välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig. Om varan blir förstörd eller att vi inte godkänner returen debiteras du en avgift på 300 kronor.
  4. När vi har mottagit varan och godkänt returen justerar vi din faktura. Detta sköts via vår betalmetod klarna.se där kan du även pausa din faktura vid en retur. Logga in på www.klarna.se eller via deras app och klicka på ”rapportera retur”. Vid fakturabetalning kommer då en uppdaterad faktura skickad via mail när din retur är behandlad. Har du redan betalat din faktura kommer du bli kontaktad av Klarna som sköter å Vid betalning med kort eller direktbanksbetalning återbetalas pengarna till det konto som debiterades vid köptillfället. Återbetalning sker senast 14 dagar efter att returen godkänts.

REKLAMATION

Du som kund har alltid rätt att packa upp varorna och kontrollera dem. Om en vara skulle vara felaktig eller skadad kontakta oss på kontakt@jarnkreatoren.se omedelbart så hjälper vi dig hur du ska gå tillväga. Var vänlig och bifoga digitala bilder på produkterna/skadorna vid mail kontakt, för att förenkla ärendet. Vid en eventuell tvist följer Järnkreatören R allmänna reklamationsnämndens rekommendationer.

Notera att fraktkostnaden vid returer och byten betalas av dig som kund. Om det däremot rör sig om en reklamation på grund av skadad vara eller att vi expedierat fel vara, så återbetalar vi samtliga fraktkostnader samtidigt som vi betalar tillbaka varans ursprungliga pris.

ÅTERBETALNING

Järnkreatören R återbetalar konsumenten genom betalmetoden Klarna senast inom 14 dagar från godkänd retur, i de fall konsumenten på riktiga grunder häver köpet eller ska få pengar återbetalda.

ÖVRIGT

PRODUKTINFORMATION

Vi reserverar oss för eventuella tryck- och skrivfel. Vi kan heller inte garantera att bilderna återger produktens exakta verkliga utseende. Om varan du beställt är av Järnkretörens egna produktion så kan det förekomma vissa olikheter i färg/ yta på varan samt storlek pga att produkten är gjord för hand.

Bilder på produkterna kan vara extra utrustade och innehålla vissa andra produkter som ej ingår i köpet, produkten på bilden kan också vara en illustration och därmed inte helt exakt överensstämma med levererad produkt i verkligheten, läs produktbeskrivning och specifikationer.

Observera att produktbilder på hemsidan ibland kan skilja sig från verkligheten och inte alltid är en exakt återgivning av den riktiga produkten. Färger, yta och utseende kan variera på grund av skiftningar i material samt bildkvalitet och bildskärmsinställningar. Givetvis stävar vi efter att återge produkterna på bästa sätt men lokala nyansvariationer förekommer. Nedan är länkat till skötselråd för våra produkter i järn samt mässing.

Länk till skötselråd

Vi reserverar oss även för slutförsäljning samt att varor kan utgå ur sortimentet. Om en vara är tillfälligt slut så kan det dröja upp till 21 dagar innan varan finns åter i lager. Vår verksamhet bygger på en småskalig produktion av genuint hantverk så väntetid förekommer. Vi förbehåller oss rätten att justera priser och eventuella prisfel. Unik enstycks tillverkning kan även förekomma på hemsidan då det bara finns möjlighet för endast en kund att köpa varan. Om tvist skulle förekomma mellan kunder om anspråk på produkten gäller vår rutin där första orderregistrering hos oss gäller.

Garanti

Vi lämnar ingen garanti i de fall där järnet i vårt sortiment förändrar sin färg/yta. Detta är ett levande material som är obehandlad. Detta kan göra att det med tiden framträder viss rost eller förändringar i ytan på produkten. Heller inte vid oförsiktig hantering av järnet där man inte följt våra anvisade skötselråd.

(För info se länk ovan under produktinformation)

PERSONUPPGIFTER och GDPR

När du gör din beställning hos järnkreatörens webbshop uppger du dina personuppgifter såsom namn, adress och personnummer. Samtidigt godkänner du att vi sparar och använder dina personuppgifter för att vi ska kunna fullfölja våra åtaganden mot dig som kund. Vi dokumenterar dessutom viss kommunikation som vi har med dig via telefon eller e-post, för att kunna ge dig bästa service och följa upp dina ärenden.

Enligt Dataskyddsförordningen (GDPR) har du rätt att ta del av informationen som vi har registrerat om dig. Om informationen är felaktig, ofullständig eller missvisande kan du begära att den ska rättas eller tas bort, vilket vi gör i den mån det är möjligt enligt gällande lag (som tex bokföringslagen).

COOKIES

Enligt den nya lagen om elektronisk kommunikation som trädde i kraft den 25 juli 2003 skall alla besökare på webbplatser som använder cookies informeras om detta. Besökaren skall även ges möjlighet att förhindra att cookies lagras på datorn. En cookie är en liten textfil som sparas i din dator när du besöker en webbplats som använder cookies. Nästa gång du besöker samma webbplats kan den läsa din cookie och visa sidorna enligt dina inställningar. Vår webbplats använder ibland cookies och då enbart för att göra det lättare för dig att använda våra sidor. Om du inte accepterar att det sparas cookies i din dator kan du ändra inställningarna i din webbläsare (Internet Explorer, Mozilla Firefox, Netscape, Opera m fl) så att den inte sparar cookies.

FORCE MAJEURE

Järnkreatören R är befriad från påföljd för underlåtenhet att fullgöra viss förpliktelse enligt detta avtal, om underlåtenheten har sin grund i befriande omständighet enligt nedan och omständigheten förhindrar, försvårar eller försenar fullgörandet. Såsom befriande omständighet skall anses bl.a. myndighets åtgärd eller underlåtenhet, nytillkommen eller ändrad lagstiftning, konflikt på arbetsmarknaden, blockad, brand, översvämning, sabotage, olyckshändelse av större omfattning eller annan typ av naturkatastrof. I force majeure ingår myndighets beslut som påverkar marknad och produkter negativt, t.ex. restriktioner i indikation, varningstexter, försäljningsförbud etc, onormal nedgång i marknaden samt om företaget utsatts för kriminell aktivitet som påverkar verksamheten.

LAGAR

Järnkreatören R följer Distans- och hemförsäljningslagen, konsumentköplagen och E-handelslagen.

TVIST

Vid eventuell tvist kommer Järnkreatören R att följa Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer.

KONTAKT

E-post: kontakt@jarnkreatoren.se Vi svarar på alla mail som rör nya ordrar inom ca 24 timmar, vardagar.

Hemsida: www.jarnkreatoren.se

Telefon: 073-752 55 35 måndagar (12.00-15.00)

POSTADRESS

Järnkreatören R

Örslösa Basstomten 1

53197 Lidköping

Sverige

 

Org.nr/ F-skatt

8601025946

Momsreg. nr

860102594601